**P and Q Working separately can do a piece of work in 6 days and 11 days, if they work alternately beginning with P then the work will be completed in how many days ?**

A)10 days

B)6 days

C)8 days

D)5 days

Answer

Option (c) is correct

**Explanation** **–**

Total work = 6×11 = 66

2 days(P+Q) = 1/6 + 1/11 = (11+6)/66 = 17/66

6 days(P+Q) = 51/66

Remaining work = 1-(51/66) = 15/66

In 15, 6 done by P remaining done by Q (2 days)

6+2 = 8 days

**3 men and 5 women do a piece of work in 9 days and 2 men 7 children do the same in 6 days. How many women can do as much work as 21 children ?**

A)5

B)7

C)8

D)10

Answer

Option (d) is correct

**Explanation** **–**

3m+5w = 9days…….(1) 6m+10w = 18 days

2m+7c = 6 days…….(2) 6m+21c = 18 days

21c = 10w

**If 12 persons can complete 3/5 of a work in 10 days, then find the number of persons required to complete the remaining work in 10days ?**

A)7

B)18

C)9

D)10

Answer

Option (b) is correct

**Explanation** **–**

12x10x(3/5) = m x10x(2/5)

M = 72/4 = 18 men

**P can complete the work in 16 days. P and Q can complete the work in 12days. In how many days Q alone can complete the same work ?**

A)32

B)46

C)48

D)38

Answer

Option (c) is correct

**Explanation** **–**

Explanation :1/12 – 1/16 = (16 – 12)/192 = 4/192 = 1/48

**A can complete a piece of work in 8 days and B can complete the work in 10 days and C in 12 days. B and C together worked for 3 days, then C left the work and A replaced him. In how many days will the remaining work be completed ?**

A)1

B)2

C)3

D)4

Answer

Option (b) is correct

**Explanation** **–**

(X-3)/8 + (X/10) + (3/12) = 1

Then, (5X-15+4X)/40 = 1-3/12 = (12-3)/12 = 9/12 = 3/4

9x – 15 = (3×40)/4

X = 45/9 = 5 (3days completed )

5 -3 = 2 days

### Discuss below to share your knowledge